Peste 500 de suporteri ai unor echipe de fotbal şi simpatizanţi ai extremei drepte s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Bursei din centrul Bruxelles-ului, unde au avut loc ciocniri cu forţele de ordine, anunţă presa belgiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 17.15: Poliţa a împrăştiat împrăştiat manifestanţii recalcitranţi 

Poliţa belgiană a reuşit să împrăştie sutele de suporteri de fotbal şi extremişti de dreapta care s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Bursei din centrul Bruxelles-ului, în încercarea de a compromite un miting paşnic la care s-au adunat între 1.500 şi 2.000 de oameni, anunţă presa belgiană.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit televiziniii de stat RTBF, spiritele au fost calmate, iar manifestanţii paşnici au revenit în piaţă.

 

Potrivit televizinuii de stat RTBF, protestatarii au început să se adune în piaţă în jurul orei locale 14:00 şi, în pofida faptului că s-au revendicat drept suporteri ai unor cluburi de fotbal, după ţinută şi scandări păreau mai degrabă susţinători ai extremei drepte. Una dintre scandările repatate insistent a fost "Toţi împreună împotriva Statului Islamic".

Poliţia a fost comasată în jurul pieţei din centrul capitalei Belgiei, cu tunuri de apă, dar e evitat să le folosească, pentru a nu incita spiritele, notează RTBF.

Incidentele au loc în condiţiile în care, sâmbătă, autorităţile belgiene au cerut organizatorilor marşului paşnic în memoria victimelor atentaelor de marţi, programat duminică, să îl amâne, tocmai din motive de securitate şi pentru a nu pune mai multă presiune pe forţele de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.