Un microbuz de culoare albă a lovit mai multe persoane în apropierea staţiei London Bridge, mai multe echipaje de poliţie şi salvare venind la faţa locului şi izolând zona, conform BBC. Un al doilea incident a avut loc în Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall. Ulterior, s-a dovedit că incidentul de la Vauxhall a fost unul separat, fără legătură cu atacul terorist. Poliţia londoneză a anunţat că şapte persoane au fost ucise şi 20 rănite, iar trei bărbaţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal. Serviciile de ambulanţă au informat că 48 de răniţi au fost duşi la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 11:40 Bilanţul atacului de la Londra a crescut la şapte morţi

Şapte persoane au fost ucise în atacul de la Londra, în care trei suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie, au anunţat duminică forţele de ordine britanice, relatează BBC News. Poliţia a precizat că cei trei bărbaţi purtau centuri explozive false. Una dintre persoanele rănite este un poliţist, înjunghiat după ce a sărit în ajutor. Rănile nu-i pun viaţa în pericol.

UPDATE 10:00 Unii dintre răniţi sunt în stare critică, spune primarul Londrei

Unii dintre răniţii în atacurile de la Londra se află în stare ”critică”, a anunţat duminică primarul capitalei britanice Sadiq Khan, relatează The Associated Press şi The Guardian. Potrivit The Guardian, Khan s-a declarat ”copleşit şi furios că aceşti terorişti au vizat în mod deliberat londonezi nevinovaţi”. ”Nu poate exista o justificare” a acestor atacuri, a spus el. ”Şase persoane au fost ucise, iar peste 40 au fost rănite - unii dintre ei, mă tem că se află în stare critică”.

Mai multe străzi din jurul London Bridge rămâneau închise duminică, iar unii angajaţi ai spitalelor nu puteau să ajungă la serviciu, relatează BBC News.  Duminică dimineaţa erau închise în continuare London Bridge, Southwark Bridge, Borough High Street, Southwark Street, Lower Thames Street, King William Street, Gracechurch Street şi Canon Street. Staţia London Bridge urmează să rămână închisă duminică toată ziua, iar staţia Borough Tube era de asemenea închisă.

UPDATE 8:36 Numărul răniţilor a crescut la 48, anunţă Serviciul de ambulanţă

Numărul răniţilor care au necesitat spitalizare în urma atacului de la Londra a crescut la 48, anunţă Serviciul de ambulanţă, care menţionează că echipele de medici au ajuns la locul incidentului la şase minute de la apelul care anunţa că sunt persoane care au nevoie de îngrjiri medicale.

UPDATE 6:26 Serviciul de ambulanţă din Londra anunţă că 30 de răniţi au fost transportaţi la spital

Serviciul de ambulanţă din Londra anunţă că numărul răniţilor transportaţi la spital în urma incidentelor in capitala britanică este de 30, în condiţiile în care cifra iniţială, inclusiv cea anunţată de Poliţie, era 20.

De asemenea, mai multe persoane cu răni uşoare au primit îngrijiri la faţa locului.

Peste 80 de medici sunt implicaţi în intervenţie, echipaje ale ambulanţei şi specialişti ai Serviciului de ambulanţă aeriană.

UPDATE 5:59 Şase persoane au fost ucise şi 20 rănite

Poliţia londoneză a anunţat că şase persoane au fost ucise şi 20 rănite, în incidentele din capitala Marii Britanii.

Trei bărbaţi suspecţi au fost împuşcaţi mortal, mai anunţă Poliţia metropolitană.

Un ofiţer al Poliţiei rutiere a fost grav rănit.

Conform poliţiei, atacatorii purtau ceea ce păreau a fi veste cu explozibil, dar ulterior s-a dovedit că erau false. De altfel, o fotografie cu un bărbat întins pe jos purtând o astfel de vestă a circulat la scurt timp după incidente.

UPDATE 4:55 Cel puţin 20 de răniţi în incidentul de la London Bridge, duşi la 6 spitale

Cel puţin 20 de răniţi în incidentul de la London Bridge au fost transportaţi la şase spitale, a anunţat, duminică dimineaţă, un reprezentant al Serviciului de ambulanţă londonez.

De asemenea, mai multe persoane cu răni uşoare au primit îngrijiri la faţa locului.

"Incidentul este declarat ca fiind unul major şi continuăm să colaborăm cu celelalte servicii de urgenţă. Prioritatea noastră este să ne asigură că pacienţii primesc ajutorul medical necesar cât mai repede posibil", precizează un comunicat al Serviciului de ambulanţă din Londra.

Anterior, presa relata că cel puţin două persoane au murit şi cinci au fost rănite. The Sun susţinea că ar fi şapte morţi şi că doi dintre cei cinci atacatori ar fi fost ucişi de poliţişti, informaţii neconfirmate oficial.

UPDATE 03:14 Poliţie: A fost vorba de ”incidente teroriste” la London Bridge şi Borough Market

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că incidentele de la London Bridge şi Borough Market au fost declarate ”incidente teroriste” şi că înjunghierea de la Vaxhall, nu a avut legătură cu ele.

 

În mesajele postate pe Twitter Poliţia Metropolitană scrie că incidentele de la London Bridge şi Borough Market au fost declarate, în urma datelor preliminare adunate, ”incidente teroriste”. Despre cazul de la Vaxhall aceştia spun că a fost vorba tot de o înjunghiere, dar că nu are legătură cu ce s-a întâmplat la London Bridge.

 

UPDATE Premierul britanic Theresa May: Incidentele de la Londra sunt tratate ca potenţiale acte teroriste

Premierul britanic Theresa May a calificat incidentele de sâmbătă seara de la Londra ca "potenţiale acte teroriste", această caracterizare fiind făcută şi de poliţia metropolitană pentru incidentele de la London Bridge şi de la Borough Market, nu şi pentru cel de la Vauxhall.

CITEȘTE ȘI Donald Trump a reacţionat imediat după incidentele de la Londra: Vom fi alături de voi

UPDATE 02:34 Cel puţin două persoane au murit şi cinci au fost rănite în cele trei incidente posibil teroriste de la Londra

Cel puţin două persoane au decedat şi cinci au fost rănite în cele trei incidente posibil teroriste, de sâmbătă seara, de la Londra, susţin surse din poliţie citate de The Telegraph. 


Un martor a relatat că o camionetă albă a intrat într-un grup de 15-20 de oameni şi cel puţin şase persoane ar fi fost rănite. 

La volan s-ar fi aflat un bărbat, iar maşina mergea cu peste 80 de kilometri la oră.

Poliţia a informat că este vorba despre un incident serios la London Bridge şi 10 echipaje s-au deplasat la locul incidentului. 

Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la spital.

Mai multe staţii de metrou au fost închise, iar poliţiştii caută trei suspecţi, posibil înarmaţi.

Potrivit Reuters, în apropiere ar fi avut loc şi un al doilea incident, un martor povestind că a văzut trei tineri având răni de cuţit, care au fost înjunghaţi într-un bar din Borough Market. Ulterior au apărut informaţii cu privire la faptul că s-au auzit focuri de armă şi mai târziu trei explozii în zona Borough Market.

Poliţia metropolitană a transmis pe Twitter că agenţi de poliţie înarmaţi au fost trimişi în zona London Bridge, dar şi pentru un incident produs în Borough Market.

 

Agenţii de poliţie au fost trimişi şi într-o a treia locaţie, la Vauxhall.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.