Incendiul care a izbucnit vineri într-un depozit de petrol la est de Havana şi care, potrivit unui raport provizoriu, s-a soldat n mort şi 14 dispăruţi, este „sub control”, au anunţat pompierii miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Putem spune că incendiul este sub control”, a declarat djunctul şefului pompierilor din Cuba, Alexander Avalos Jorge, recunoscând asistenţa oferită de Mexic şi Venezuela.

Dezastrul a început vineri seară când fulgerul a lovit un prim rezervor din complexul petrolier situat în suburbiile oraşului Matanzas, un oraş de 140.000 de locuitori, aflat la 100 km est de Havana. Incendiul s-a extins apoi la alte trei rezervoare care ar putea conţine până la 52 de milioane de litri de motorină sau ţiţei.

„Suntem mai senini”, a spus Avalos, precizând că stingerea totală a flăcărilor alimentate de cantităţile enorme de petrol „nu este pentru astăzi”.

Un pilot cubanez care a survolat zona miercuri dimineaţa a declarat pentru televiziunea naţională că unul dintre tancuri „este practic dispărt

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.