Pompierii ruşi luptă cu un incendiu extins pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi care a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un centru comercial din suburbiile Moscovei, au anunţat serviciile ruse de urgenţă, care bănuiesc că este vorba de un act ”criminal”. Incendiul s-a soldat cu un mort până la această oră, potrivit agenţiei de presă TASS, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Explozia ar fi izbucnit cel mai probabil din cauza buteliilor de gaz, potrivit agenţiei de presă rusă TASS.

”Pompierii luptă cu un incendiu cu o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi în regiunea Moscovei”, a anunţat Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă pe Telegram.

Incendiul a izbucnit în centrul comercial Mega Himki, în suburbia Himki, la nord de capitala Rusiei.



”Din cauza prăbuşirii acoperişului, focul s-a extins instantaneu pe o suprafaţă extinsă”, a declarat Ministerul Rus pentru Situaţii de Urgenţă pe Instagram, subliniind că misiunea pompierilor este foarte dificilă.

 Massive fire in Moscow suburbs, at a shopping mall "Mega Khimki". The fire spread to almost 15,000 sq meters (over 160,000 sq feet). It's still not clear what caused the incident. pic.twitter.com/0SE5nJ8e4N

”Este luat în considerare un act intenţionat, precum incendierea”, a relatat agenţia Interfax, citând o sursă neidentificată.

Şi agenţia Sputnik spune că o faptă penală ar fi ”una dintre principalele explicaţii” avute în vedere pentru acest incendiu.

Agenţiile ruse de stat au citat apoi o încălcare a standardelor de siguranţă drept posibilă origine a incendiului.

Videoclipurile postate pe reţelele sociale arată un incendiu masiv în timp ce oamenii fug dintr-o clădire în flăcări către o parcare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.