Un incendiu de vegetaţie izbucnit, sâmbătă, ameninţă o suburbie la sud de Atena, au declarat pompierii, ceea ce a determinat evacuarea mai multor case, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protecţia civilă grecească a transmis prin SMS locuitorilor din Ano Voula şi din împrejurimi să se îndepărteze de casele lor, deoarece flăcările au ajuns deja într-o zonă rezidenţială de acolo.

La faţa locului au fost trimişi aproximativ 72 de pompieri cu 20 de camioane, sprijiniţi de şase avioane cu apă şi trei elicoptere.

Vânturile violente, de forţa 8 pe scara Beaufort (care are treisprezece grade), au făcut ca focul să avanseze până la primele case din Panorama Voulas.

"Situaţia este foarte dificilă şi vântul nu ajută”, a spus Giannis Konstantatos, primarul oraşului Ellinikon-Argiroupoli, un oraş învecinat.

"Atmosfera este sufocantă, este greu să respiri”, a spus el pentru presa de la Atena.

Giorgos Papanikolaou, primarul din Glyfada, unde a izbucnit incendiul, a declarat, fără a oferi alte detalii, că o centrală electrică de înaltă tensiune a fost cauza dezastrului, a adăugat agenţia. Potrivit presei, în zonă a avut loc o pană de curent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.