Cel puţin 7 persoane au murit şi alte 19 au fost rănite în incendiile care au izbucnit, sâmbătă, în regiunea Krasnoiarsk din Sibieria. Printre răniţi se numără şi şase pompieri, a anunţat, duminică, biroul de presă al guvernului regional, relatează agenţia de presă rusă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nouăsprezece persoane au fost rănite. Paisprezece persoane au fost internate, inclusiv şase pompieri”, a precizat biroul de presă al guvernului regional.

Potrivit informaţiilor preliminare, 17 persoane au fost rănite în incendii. Cinci persoane au murit în incendiile din satele Talazhnka şi Nikolskoye. Alţi doi oameni au fost raportaţi morţi în zona rezidenţială Acinsk.

A fost declarată stare de urgenţă în regiune, unde vânturile puternice alimentează incendiile şi se estimează că în total 273 de incendii vor avea loc în 18 teritorii municipale. Incendiile au distrus şi au avariat 518 clădiri rezidenţiale, 309 de facilităţi şi 61 de vehicule.

Biroul de presă al autorităţilor regionale a mai anunţat că incendiile forestiere din regiune au cuprins aproape 1.000 de hectare (peste 2.471 de acri).

”Incendiile au fost stinse în patru districte din regiune - în districtele Bogotolsk, Kozulsk, Sharypovsk şi Abansk”, a menţionat biroul de presă, adăugând că suprafaţa totală a incendiului stins a fost estimată la aproximativ 3.800 de kilometri pătraţi (în jur de 939.000 de acri).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.