Sute de pompieri luptă duminică cu un incendiu de vegetaţie scăpat de sub control în apropiere de capitala Australiei de Vest, Perth, ceea ce a determinat autorităţile să îndemne locuitorii să fugă din calea focului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult de 25 de incendii de vegetaţie se înregistrau duminică în acest stat, iar locuitorii din regiunile rurale Gingin şi Chittering, la aproximativ 60 de kilometri nord de Perth, erau în pericol din cauza incendiului care se propagă rapid, potrivit pompierilor.

În Australia, sezonul de incendii de vegetaţie cu risc ridicat este în curs de desfăşurare din cauza fenomenului meteorologic El Nino, asociat cu fenomene precum cicloane, secete şi valuri de căldură.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat pentru Pompieri şi Servicii de Urgenţă a declarat că 240 de pompieri se luptă cu incendiul, care se află la nivelul de urgenţă, cel mai înalt grad de ameninţare.

"Dacă drumul este liber, plecaţi acum spre un loc mai sigur", a precizat agenţia pe site-ul său.

Incendiul, care a mistuit 417 hectare de tufişuri, a izbucnit sâmbătă.

Meteorologii au emis duminică un avertisment de "pericol extrem de incendiu" în unele părţi ale statului Australia de Vest, pe fondul unei alerte de caniculă în vigoare de sâmbătă.

În Perth, a fost prognozată o temperatură maximă de 35 de grade Celsius, cu mai mult de trei grade peste maxima medie a oraşului pentru luna ianuarie, potrivit datelor de la meteorologi.

Ultimele două sezoane de incendii din Australia au fost liniştite în comparaţie cu devastatoarea "vară neagră" 2019-2020 a incendiilor de tufişuri care au ras o suprafaţă de mărimea Turciei şi au ucis 33 de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.