Un imens spital de campanie a fost deschis vineri, într-un centru de conferinţe londonez, ExCel, pus la punct în mai puţin de zece zile, în vederea înfruntăriiunuiaflux tot mai mare de bolnavi contaminaţi cu noul coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Construit cu ajutorul armatei, Spitalul din Nightingale - cu o capacitate de 500  de paturi - ar putea fi extins până la 4.000 de paturi, adică echivalentul a zece spitale obişnuite.

Inaugurat de către prinţul Charles prin videoconferinţă şi de către ministrul Sănătăţii Matt Hancock de la faţa locului, el este primul dintr-o serie de stabilimente provizorii prevăzute în Regatu Unit, unde covid-19 s-a soldat cu aproape 3.000 de morţi.

Fiul reginei Elizabeth a II-a, ieşit săptămâna aceasta din carantină, după ce a fost contaminat, a catalogat acest spital de campanie, de la reşedinţa sa scoţiană, drept ”o lumină strălucitoare în aceste vremuri întunecate”.

”Este fără îndoială o realizare pe toate planurile, de la rapiditatea construirii lui în doar nouă zile la talentul celor care l-au creat”, a subliniat moştenitorul Coroanei.

Cu un personal prevăzut de 16.000 de îngrijitori, acest spital uriaş - fără echivalent pe teritoriul britanic - încearcă să răspundă unei accelerări a pandemiei, care a contaminat oficial 33.718 de persoane şi s-a soldat cu 2.921 de morţi în Regatul Unit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.