Socialistul Igor Dodon a lansat luni după-amiază un mesaj pentru rivala sa pro-europenă, susţinând că deşi ”are o stimă deosebită mai ales faţă de o domnişoară”, aceasta trebuie să se pregătească pentru a pierde în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Declaraţia prezidenţiabilului socialist are loc după ce a reuşit să obţină 48,22% din voturile exprimate în primul tur, transmite Agora.md

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Maia Sandu va pierde la sigur în turul doi. Dacă vom avea susţinerea partenerilor de stânga, vom avea peste 60%. Aşa că, stimată oponentă politică, doamna Maia Sandu, pregătiţi-vă. Noi ne cunoaştem, eu stimez oponenţii mei şi voi avea o stimă deosebită mai ales faţă de o domnişoară [...] Dar pregătiţi-vă că veţi pierde. Încă nu aţi crescut pentru a câştiga aceste alegeri”, a declarat Dodon.

De asemenea, candidatul socialist a precizat că sondajele de opinie prezentau o situaţie mult mai slabă, iar moldovenii au demostrat că doresc o guvernare de stânga.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Partidele de dreapta pleacă-n istorie. E clar că viitorul preşedinte al ţării va fi un socialist”.

Igor Dodon a precizat că ar fi putut să câştige alegerile prezidenţiale din primul tur, dacă stânga s-ar fi mobilizat pentru a-l susţine.

Alegătorii moldoveni se vor prezenta peste două săptămâni la turul al doilea al scutinului prezidenţial, în care se va confrunta pro-europeana Maia Sandu cu socialistul pro-rus Igor Dodon.

Dodon a obţinut 48,26% din voturile exprimate, iar rivala sa pro-europeană a obţinut 38,42% - primii doi clasaţi dintre cei nouă candidaţi înscrişi în cursa prezidenţială.

Moldovenii au păreri împărţite între o apropiere de Europa şi o reluare a relaţiilor cu Rusia.

Igor Dodon se pronunţă pentru relaţii mai apropiate cu Moscova şi s-a angajat să "restabilească relaţii ample de prietenie cu Rusia".

Anterior, Dodon a fost membru al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) şi a exploatat nemulţumirea populaţiei faţă de guvernele pro-europene, care au ajuns la putere după protestele din 2009.

Sandu este o fostă economistă de la Banca Mondială (BM) şi o reprezentantă de seamă a mişcării pro-europene. Acesta a promis o luptă dură împotriva corupţiei endemice şi a oligarhilor. Ea a fost lăudată pentru reformele pe care le-a implementat ca ministru al Educaţiei.

Atât Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite, cât şi Rusia încearcă să devină mai influente în Republica Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.