Israelul va începe operaţiuni militare "semnificative" în Gaza după ce va vedea că civilii au părăsit zona, a anunţat CNN, citând Forţele de Apărare Israeliene (IDF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul de televiziune a relatat că purtătorul de cuvânt al FDI, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat că Israelul a fost foarte generos în a da "un avertisment amplu, mai mult de 25 de ore" pentru ca cei peste 1 milion de locuitori din Gaza din partea de nord a teritoriului dens populat să se mute spre sud.

"Nu pot să subliniez mai mult decât suficient pentru a spune că acum este momentul ca locuitorii din Gaza să plece. Luaţi-vă bunurile, mergeţi spre sud.Ţineţi la viaţa voastră şi nu cădeţi în capcana pe care Hamas v-o pregăteşte", a afirmat el.

De asemenea, CNN l-a citat pe Conricus spunând că zona din jurul Fâşiei Gaza este plină de "sute de mii de unităţi de rezervă israeliene" care se pregătesc pentru diverse misiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.