Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au anunţat că toţi cei 11 ostatici eliberaţi luni de Hamas se află acum în Israel, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei 11 sunt cetăţeni israelieni, a precizat IDF, iar printre ei se află mai mulţi copii cu aceleaşi nume de familie.

La rândul său, Crucea Roşie a confirmat că "a facilitat cu succes eliberarea şi transferul a 11 ostatici deţinuţi în Gaza".

"Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) nu a fost implicat în negocieri, iar rolul său a fost de a facilita acordul ca intermediar neutru", precizează un comunicat.

IDF i-a numit pe cei 11 eliberaţi luni: Eitan Yahalomi, Sharon Kunio, gemenii de trei ani Emma şi Yuly Kunio, Karina Enge, Mike Engel, Yuval Engel, Sahar Kalderon, Erez Kalderon, Or Yaakov şi Yagil Yaakov.

Este vorba despre trei femei adulte şi opt copii. Vârstele copiilor variază între trei şi 18 ani, a relatat CNN.

CITEȘTE ȘI Armata israeliană confirmă că Hamas a predat 11 ostatici israelieni Crucii Roşii. Potrivit Qatarului, toţi au dublă cetăţenie

Cei 11 ostatici israelieni eliberaţi au intrat în Israel prin punctul de trecere Kerem Shalom, nu au călătorit prin Egipt, aşa cum s-a întâmplat în unele din zilele anterioare.

După un scurt control medical şi după ce vor avea ocazia de a-şi suna familiile pentru prima dată, ostaticii vor fi transportaţi pe calea aerului la Spitalul Ichilov din Tel Aviv, unde vor fi trataţi în continuare şi se vor reuni cu familiile lor, a precizat Ministerul israelian al Sănătăţii, citat de The Times of Israel.

Centrul medical Sourasky din Ichilov este spaţios şi dotat cu cele mai avansate facilităţi. Fiecare familie va fi tratată separat, permiţând o intimitate maximă pentru reunificarea membrilor familiei care le vor fi alături şi îi vor susţine în aceste momente emoţionante, precizează spitalul într-un comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.