Tablourile fiului lui Joe Biden, fost om de afaceri devenit comerciant de artă, au fost miercuri în centrul unei anchete parlamentare iniţiate de republicani, care acuză familia prezidenţjală că se îmbogăţeşte profitând de contactele şi influenţa sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful unei puternice comisii a Congresului a scris unei galerii din New York care expune lucrări ale lui Hunter Biden, cerându-i să furnizeze Congresului o listă cu cumpărătorii lucrărilor sale.

"Acordul dumneavoastră cu Hunter Biden ridică probleme etice serioase şi ridică întrebarea dacă familia Biden face din nou negoţ cu contactele şi influenţa sa", a declarat republicanul James Comer în scrisoare.

De asemenea, el îl invită pe proprietarul galeriei, Georges Bergès, să depună mărturie în faţa Congresului în februarie.

Hunter Biden este una dintre ţintele preferate ale taberei republicane care, cu noua sa majoritate în Camera Reprezentanţilor, a promis să deschidă o serie de anchete asupra preşedintelui democrat.

Republicanii subliniază riscul ca oamenii de afaceri sau finanţiştii să-i cumpere operele lui Hunter Biden cu unicul scop de a intra în graţiile Casei Albe.

Potrivit lui James Comer, unele dintre tablourile expuse de galeria Georges Bergès din New York au costat până la 225.000 de dolari. "Cine ar plăti bani grei pentru munca aparent inutilă a lui Hunter Biden? Cu siguranţă nu este un Picasso", a scris pe Twitter politicianul conservator.

Contactată de AFP, galeria nu a făcut deocamdată niciun comentariu. În ultimele zile, aceasta promovase pe reţelele sale de socializare picturile în acrilic ale lui Hunter Biden. Acestea apar în continuare pe contul galeriei.

 

Administraţia Biden, care vrea să se prezinte ca fiind impecabilă din punct de vedere etic, a fost întrebată în repetate rânduri despre cariera artistică a fiului lui Joe Biden, fost avocat şi om de afaceri.

Fiul cel mic al preşedintelui a fost criticat în mod regulat pentru că a avut interese economice în Ucraina şi China în perioada în care tatăl său a fost vicepreşedinte al lui Barack Obama (2009-2017).

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.