Ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt a declarat joi că preferă ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără acord decât să rămână în UE, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Brexitul, prevăzut iniţial la 29 martie, a fost amânat până la 31 octombrie, după respingerea în trei rânduri, în Parlament, a acordului divorţului încheiat de premierul Theresa May cu Bruxellesul.

May s-a angajat să demisioneze imediat ce obţine ratificarea acordului retragerii, însă voci tot mai zgomotoase cer un Brexit cât mai rapid.

Jeremy Hunt, unul dintre posibilii succesori ai lui May la conducerea Partidului Conservator, a declarat joi că, în pofida faptului că prefera o retragere ordonată, un Brexit fără acord (”no deal”) i se pare mai bun decât o rămânere în UE.

”Dacă ar exista o alegere binară între «no deal» şi renunţarea la Brexit, eu aş alege «no deal»-ul, pentru că cred că riscul democratic ar fi mare, un lucru pe care ar vrea să-l evite orice persoană rezonabilă”, a spus el.

”În ceea ce priveşte Brexitul, opinia mea este foarte clară: trebuie să plecăm, trebuie să plecăm rapid, trebuie să plecăm curat”, a insistat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.