Hong Kong a înregistrat primul caz de variola maimuţei, au declarat, marţi, autorităţile sanitare, după ce au fost descoperite simptome la un bărbat de 30 de ani care a sosit din Filipine, în urma unei călătorii în Statele Unite şi Canada, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acesta reprezintă primul caz de variola maimuţei raportat în Hong Kong, o boală virală pe care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat-o urgenţă sanitară la nivel internaţional.

Regiunea administrativă specială chineză, ca şi continentul chinez, nu a înregistrat niciun caz local de variola maimuţei.

Variola maimuţei provoacă de obicei simptome uşoare, inclusiv febră, dureri şi leziuni ale pielii.

Guvernul din Hong Kong va ridica nivelul de răspuns la focarul de variola maimuţei la un nivel de ”alertă”, au anunţat, marţi, autorităţile din domeniul sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Peste 90 de ţări în care variola maimuţei nu este endemică au raportat focare, cazurile confirmate depăşind pragul de 52.700, iar ţările în care boala nu este endemică au raportat primele decese asociate.

Guvernul din Hong Kong este aşteptat să procure un vaccin împotriva variolei maimuţei în luna septembrie şi a precizat că a intensificat supravegherea virusului în rândul călătorilor şi în comunitatea locală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.