Liderul din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat, vineri, că există mai mult de 20.000 de camere de hotel pentru carantină, pe fondul creşterii numărului cazurilor de COVID-19, în timp ce dezvoltatorii imobiliari s-au adunat pentru a sprijini lupta împotriva COVID-19, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lam a comunicat că 21 de hoteluri şi-au exprimat interesul de a-şi transforma spaţiile în locuri izolate, depăşind „cu o marjă mare ţinta iniţială a guvernului de 7.000 până la 10.000 de camere”.
Centrele de carantină din Hong Kong au atins capacitatea maximă. Paturile  sunt ocupate în proporţie de 90% în toate spitalele din ţară.
Corporaţia Sun Hung Kai Properties (SHKP) a precizat, joi seara, că ar putea oferi 1.000 de camere în două hoteluri pentru carantină şi va difuza, de asemenea, reclame promoţionale despre certificatele de vaccinare în mall-urile companiei.
New World Development a declarat că intenţionează să ofere aproximativ 700 de camere, în timp ce Henderson Land Development a spus că familia fondatoare Lee va dona 10 milioane de dolari Hong Kong (1,7 milioane de dolari) pentru tratamente anti-covid.
Aceste acţiuni au loc în contextul în care autorităţile din Hong Kong au informat că noile cazuri s-au înmulţit de 60 de ori în această lună. În plus, preşedintele chinez Xi Jinping a declarat că „misiunea primordială” a oraşului este de a stabiliza şi controla focarul.
„Instrucţiunile importante ale preşedintelui Xi Jinping de a sprijini lupta Hong Kong-ului împotriva epidemiei şi mobilizarea departamentelor centrale relevante pentru a ajuta Hong Kong-ul au oferit un plus de încredere tuturor locuitorilor din Hong Kong”, a declarat preşedintele SHKP, Raymond Kwok.
Şefa executivului din Honk Kong, Carrie Lam, a precizat că în prezent se lucrează la elaborarea unui plan de testare a populaţiei pentru COVID-19.
Experţii medicali chinezi vor ajuta în planul de testare a tuturor celor 7,5 milioane de rezidenţi ai Hong Kongului, au menţionat oficiali guvernamentali pentru Bloomberg News. Astfel, potrivit acestora, rămâne de văzut dacă testarea în masă va deveni obligatorie.
Hong Kong a înregistrat, joi, 6.116 noi cazuri de Covid-19, iar 10 pacienţi se află în stare critică.
Oficialii au anunţat măsuri de eliberare a spaţiului din spitale şi din unităţile de izolare. Mai mult decât atât, izolarea persoanelor confirmate pozitiv reprezintă o modalitate cheie de a limita virusul în cadrul strategiei „zero-Covid-19”, pe care Hong Kong şi China o pun în aplicare în prezent.
Preşedintele chinez Xi a cerut săptămâna aceasta ca Hong Kong-ul să ia „toate măsurile necesare” pentru a limita extinderea focarului. Beijingul a implementat testarea în masă drept un instrument cheie în lupta împotriva COVID-19. Închiderea graniţelor şi carantina obligatorie pentru călători constituie măsuri obligaorii impuse de către guvernul chinez.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.