Preşedintele Francois Hollande a reacţionat extrem de dur faţă de comentariile republicanului Donald Trump, care a sugerat în urmă cu o zi că alte ţări europene ar trebui să urmeze exemplul Marii Britanii cu privire la Brexit. Liderul francez a declarat că blocul comunitar nu are nevoie de asemenea sfaturi de la nişte străini, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Europa va fi pregătită să continue o cooperare transatlantică, dar aceasta se va baza pe interese şi valori. Nu avem nevoie de îndrumările unui străin pentru a ne spune ce trebuie să facem”, a menţionat Hollande.

Anterior, Donald Trump a declarat într-un interviu exclusiv pentru The Times că este un mare fan al Marii Britanii şi sprijină în mod absolut votul alegătorilor britanici de a se retrage din Uniunea Europeană. De asemenea, preşedintele-ales a sugerat că alte state vor urma calea deschisă de Londra.

Francois Hollande nu este singurul lider european care a reacţionat faţă de declaraţiile controversate ale lui Donald Trump. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a răspuns preşedintelui-ales, susţinând că ţările europene îşi controlează propriul destin.

Întrebată despre comentariile făcute de preşedintele-ales cu privire la ruperea Uniunii Europene, Angela Merkel a explicat că aşteaptă în acest moment învestirea lui Donald Trump.

”Apoi, desigur că vom colabora cu el pe toate nivelurile”, a explicat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel a spus că ar putea să se întâlnească în viitor cu Donald Trump chiar pe teritoriul Statelor Unite, în calitatea ei de preşedinte al G20.

Se pare că liderul german a vorbit o singură dată cu miliardarul republican, după ce acesta a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.