Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat joi după-amiază că cetăţeanul francez arestat de autorităţile belgiene pare implicat în posibilul atentat dejucat din localitatea Anvers, situată în regiunea Flandra. Poliţiştii belgieni au dejucat un posibil atentat terorist, după ce suspectul francez a intrat cu viteză cu maşina pe pietonala De Meir, care este o cunoscută drept o arteră comercială din Anvers, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se pare că este implicat un cetăţean francez, care avea un număr de arme în portbaga şi căuta să ucidă pe cineva sau cel puţin să creeze un incident dramatic. Prin urmare, noi trebuie să continuăm să fim în alertă maximă şi să ne mobilizăm forţele”, a declarat preşedintele Hollande.

De asemenea, autorităţile au explicat că suspectul francez este de origine tunisiană şi era în stare de ebrietate în timpul posibilului incident terorist din Anvers.

Maşina suspectului avea numere de înregistrare din Franţa, iar autorităţile locale au creat un perimetru de siguranţă pentru a-l opri pe suspect într-o parcare din zona Kaaien.

Un reprezentant al poliţiei belgiene a precizat că suspectul ar fi reuşit să intre în jurul orei locale 11.00 (12.000 ora României) cu maşina pe pietonală, dar trecătorii au sărit din faţa autovehicului şi nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului din Anvers.

Iniţial, mai mulţi soldaţi au observat maşina, după ce suspectul a ignorat lumina roşie a semaforului.

De asemenea, autorităţile au descoperit mai multe arme, în special cuţite şi pistoale, şi alte substanţe ilegale în maşina oprită.

Autorităţile belgiene rămân în stare de alertă teroristă la un an de la atentatele sângeroase care au zguduit metropola Bruxelles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.