Anunţul unui youtuber privind oferirea unor console de jocuri video a provocat, vineri, haos şi o intervenţie majoră a poliţiei în centrul oraşului New York, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O mulţime de aproximativ 2.000 de persoane a ajuns în parcul Union Square în aşteptarea unor dispozitive PlayStation 5 gratuite oferite de celebrul Kai Cenat, un streamer Twitch.

Poliţia a declarat că influencerul s-a aflat printre mai multe persoane reţinute şi ar putea fi acuzat de incitare la revoltă.

Lumea s-a adunat pentru prima dată în jurul orei locale 13:00, după ce Cenat a postat pe reţelele de socializare - unde are peste 10 milioane de urmăritori şi abonaţi - că va împărţi 300 de console PlayStation.

Până la ora 15:00, sute de persoane se îngrămădiseră pe străzile din jurul uneia dintre cele mai aglomerate staţii de tren din New York.

Aceştia s-au urcat pe maşini şi pe acoperişul intrării în gară şi au aruncat cu sticle în poliţiştii care au intervenit.

Departamentul de Poliţie din New York a declarat o mobilizare de "nivel patru", ceea ce înseamnă că aproximativ 1.000 de ofiţeri au fost trimişi la faţa locului.

În timpul unei transmisiuni în direct în interiorul unui vehicul în apropiere de Union Square, Cenat a declarat: "Aruncă gaze lacrimogene acolo. Nu vom face nimic până când nu va fi sigur. Fiecare pentru el, pentru că este un război acolo, omule".

Cenat a fost dus în custodia poliţiei în jurul orei 17:00. Mulţimea a fost în cele din urmă dispersată aproximativ o oră mai târziu.

Potrivit CBS, Cenat nu avea un permis pentru evenimentul, care ar fi fost o colaborare cu Fanum, o vedetă YouTube din Bronx.

Şeful de departament al poliţiei din New York, Jeffrey Maddrey, a declarat: "Ne-am mai confruntat cu astfel de lucruri înainte, dar niciodată la acest nivel de periculozitate, în care tinerii nu ne ascultau comenzile. Erau oameni care se plimbau cu lopeţi, topoare şi alte unelte din domeniul construcţiilor. În plus, indivizii aprindeau şi artificii. Le aruncau spre poliţie şi le aruncau unii în alţii."

Cenat a ajuns pe prima pagină a ziarelor în martie, după ce a doborât recordul pentru atragerea celor mai mulţi abonaţi pe Twitch, ajungând la 300.000.

Twitch este o platformă de livestreaming, unde oamenii joacă de obicei jocuri video în timp ce stau de vorbă cu urmăritorii.

În perioada premergătoare doborârii recordului, Cenat a lansat o campanie non-stop pentru a-şi mări numărul de abonaţi - discutând, jucând şi intervievând invitaţi, precum şi dormind, toate în faţa camerei - timp de 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.