Mişcarea islamistă palestiniană nu va negocia problema ostaticilor în timp ce se află sub focul tirurilor israeliene, anunţă luni, într-o înregistrare audio un purtător de cuvânt al mişcării, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A devenit clar că ostaticii inamicului sunt expuşi aceluiaşi risc ca poporul nostru, în lumina agresiunii împotriva Fâşiei Gaza”, declară un purtător de cuvânt al brigăzilor Ezzedin al-Qassam, braţul armat al Hamas, Abu Obaida.

”Anunţăm că nu vom delibera şi nu vom negocia în problema ostaticilor sub focul armelor, în lumina agresiunii sau în lumina bătăliei”, subliniază el.

Brigăzile al-Qassam deţin un nunmăr foarte mare de ostatici în centre de detenţie - iar unii au fost ucişi, anunţă el.

Cel puţin patru civili au fost ucişi în timp de erau deţinuţi de Hamas, la doar câţiva paşi de locul în care erau escortaţi de către combatanţi înarmaţi, în apropiere de bariera de securitate care desparte Israelul de Fâşia Gaza, arată înregistrări video pe care CNN scrie că le-a geolocalizat.

Hamas a planificat şi pregătit acest atac timp de ani de zile, dă el asigurări.

”Potopul Al-Aqsa”, numele operaţiunii Hamas, ”a avut loc după ce tirania sioniostă şi-a atins apogeul în profanarea binecuvântatei Al-Aqsa, în agresiunea împotriva ei şi a poporului nostru peste tot”, a declarat Abu Obaida, referindu-se la complexul Al-Aqsa din Ierusalim, unul dintre cele mai sacre locuri ale islamului şi iudaismului.

Israelul a ucis sute şi a rănit mii de palestinieni în ultimii doi ani, însă deţine în continuare un loc în ONU şi primeşte armament din Statele Unite pentru a ucide copii şi a distruge case, a acuzat Abu Obaida. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.