Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat vineri că va merge sâmbătă la Cairo pentru a "continua discuţiile" privind oferta de armistiţiu cu Israelul şi "a ajunge la un acord", acuzându-l în acelaşi timp pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că încearcă să obstrucţioneze acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mergem la Cairo într-un spirit pozitiv pentru a ajunge la un acord", a declarat Hamas într-un comunicat pe site-ul său.

Aceasta a afirmat că rămâne "hotărâtă", alături de celelalte grupări palestiniene, să obţină "oprirea totală a agresiunii israeliene", "retragerea forţelor de ocupaţie israeliene" şi "un aranjament serios de schimb" de ostatici israelieni cu prizonieri palestinieni.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Un oficial de rang înalt al Hamas a confirmat pentru AFP că o delegaţie condusă de Khalil al-Haya, membru al biroului politic, va "merge mâine (sâmbătă) dimineaţă la Cairo pentru a continua negocierile privind încetarea focului".

Mediatorii - Egipt, Qatar şi Statele Unite - aşteaptă la Cairo ca Hamas să răspundă la o ofertă de armistiţiu prezentată la sfârşitul lunii aprilie, care includea o pauză în ofensiva israeliană şi eliberarea deţinuţilor palestinieni în schimbul eliberării ostaticilor răpiţi în timpul atacului fără precedent al mişcării palestiniene asupra sudului Israelului la 7 octombrie, care a declanşat războiul.

Hamas l-a acuzat anterior pe Benjamin Netanyahu că încearcă să obstrucţioneze eforturile de a ajunge la un armistiţiu în războiul devastator din Gaza, alimentând îndoielile cu privire la un acord rapid de încetare a focului.

În cea de-a 7-a lună de război, continuă bombardamentele israeliene zilnice asupra Fâşiei Gaza ameninţată de foamete, ucigând 26 de persoane în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării palestiniene.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.