Jurnaliştii CBS au relatat vineri după-amiază că hackerii ruşi au preluat controlul anul trecut asupra unui sistem cu e-mailuri neclasificate, care era utilizat de către Statul Major din SUA. Se pare că respectivul atac cibernetic asupra e-mailurilor utilizate de angajaţii Pentagonului a fost menţionat într-un interviu de către fostul director al Statului Major, Martin Dempsey.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dempsey a precizat că a primit informaţii cu privire la atacul cibernetic din august 2015 de la directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), amiralul Mike Rogers.

Sistemul este utilizat de către angajaţii Statului Najor de la Pentagon. Instituţia are aproximativ 3.500 de angajaţi militari şi civili care lucrează direct pentru şeful Statului Major.

Hackerii au obţinut inclusiv parolele şi semnăturile electronice utilizate de către Demsey, un general retras în septembrie 2015 de la conducerea Statului Major.

Singura modalitate de a opri atacul era reprezentată de doborârea întregului sistem.

Se pare că atacul cibernetic nu avea ca scop spionarea unor angajaţi, ci mai degrabă a reprezentat un asalt în forţă pentru a provoca daune şi o forţa înlocuirea hardware şi software a sistemului de la Pentagon. Această operaţiune a provocat întârzieri de două săptămâni.

Motivul atacului cibernetic era furia ruşilor faţă de sancţiunile economice implementate de adminisraţia Obama pentru anexarea Crimeei şi implicarea în criza din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.