Presupuşi hackeri nord-coreeni au vizat un exerciţiu militar comun SUA-Coreea de Sud care se desfăşoară în această săptămână, deşi informaţiile clasificate nu au fost compromise, a anunţat duminică poliţia sud-coreeană, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele sud-coreene şi americane vor începe luni exerciţiile de vară Ulchi Freedom Guardian, care vor dura 11 zile, pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de a răspunde la ameninţările nucleare şi cu rachete în continuă evoluţie ale Coreei de Nord.

Coreea de Nord se opune acestor exerciţii, spunând că acestea sunt pregătiri ale SUA şi ale aliatului său sud-coreean pentru o invazie a sa.

Hackerii ar avea legătură cu un grup nord-coreean pe care cercetătorii îl numesc Kimsuky şi au efectuat operaţiunea prin intermediul unor e-mailuri către contractori sud-coreeni care lucrează la centrul de simulare a exerciţiilor combinate de război Coreea de Sud-SUA, a anunţat agenţia de poliţie a provinciei Gyeonggi Nambu.

"S-a confirmat că nu au fost furate informaţii legate de domeniul militar", a precizat, duminică, poliţia într-un comunicat.

Coreea de Nord a negat anterior orice rol în atacurile cibernetice.

Potrivit cercetătorilor, hackerii de la Kimsuky folosesc de mult timp e-mailuri de "spear-phishing", care constă în a trimite un e-mail, aparent în numele unei organizaţii respectabile, şi a păcăli ţintele determinându-le să dea parole sau să facă clic pe ataşamente sau linkuri ce încarcă un program de tip malware.

Poliţia sud-coreeană şi armata americană au desfăşurat o anchetă comună şi au descoperit că adresa IP folosită în tentativa de piraterie informatică se potriveşte cu una identificată într-un atac din 2014 împotriva operatorului de reactoare nucleare din Coreea de Sud.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.