Hackeri au atacat computerele oraşului Atlanta, capitala statului Georgia, în sudul Statelor Unite, şi cer o răscumpărare în bitcoin, a anunţat primăria, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul cibernetic a antrenat închiderea mai multor aplicaţii, inclusiv cele utilizate de abonaţi pentru a-şi achita facturile şi a accede la informaţii judiciare, a anunţat primarul Keisha Lance Bottoms într-o conferinţă de presă, joi seara (ora locală).

”Este o situaţie foarte gravă”, a comentat ea.

Primăria şi-a dat seama de atac joi dimineaţa (ora locală), descoperind o activitate neobişnuită pe serverele sale. Unele date muncipale au fost blocate.

Potrivit presei locale, hackerii au promis să deblocheze fişierele criptate în schimbul unei răscumpărări în valoare de 51.000 de dolari plătită în bitcoin.

Poliţia federală (FBI) şi Departamentul Securităţii Interne au fost solicitate să participe la anchetă.

Anul trecut, atacuri cibernetice cu ”softuri de extorcare” au afectat peste 200.000 de societăţi, spitale şi agenţii guvernamentale în 150 de ţări.

Victimele acestor atacuri sunt ameninţate cu ştergerea tuturor datelor dacă nu plătesc suma cerută.

Hackerii de la Atlanta sunt suspectaţi că folosesc un program informatic elaborat de Agenţia Naţională americană de Securitate (NSA)  şi piratat de un grup de hackeri care se prezintă sub numele de Shadow Brokers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.