Norvegia a informat miercuri că reprezentanţii guvernului Venezuelei şi opoziţia au arătat „o dorinţă de a merge mai departe” la a doua rundă de negocieri care au ca scop rezolvarea conflictului de lungă durată, însă nu se întrevede un rezultat prea curând, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Puţine detalii sunt cunoscute despre discuţiile dintre administraţia Maduro şi reprezentanţii liderului opoziţiei Juan Guaido, cel care s-a autoproclamat preşedintele interimar al Venezuelei.
 
„Cele două părţi şi-au demonstrat dorinţa de a merge mai departe în căutarea unei soluţii constituţionale pentru ţară, acest lucru incluzând problemele politice, economice şi electorale”, a informat Ministerul norvegian de Externe.
 
În comunicat, Norvegia a făcut apel la ambele părţi să fie discrete în comentariile publice pentru a nu afecta procesul.
 
Norvegia are o tradiţie în a media conflictele însă rezolvarea crizei din Venezuela se arată dificilă, fiind implicate zeci de naţiuni occidentale care l-au recunoscut pe Guaido drept preşedinte precum şi Rusia şi China, care îl susţin pe Maduro.
 
Colapsul economic a dus la plecarea din ţară a peste trei milioane de venezueleni în ultimii ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.