Principalul partid de opoziţie din Irlanda, Sinn Fein, a anunţat că va depune o moţiune de cenzură în Guvern marţea viitoare, pentru a testa coaliţia de guvernământ după ce şi-a pierdut majoritatea oficială în Parlament la începutul acestei săptămâni, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un membru al partidului de centru-dreapta Fine Gael a demisionat, miercuri, după ce a votat împotriva unui proiect de lege introdus de Guvern – care include partidul de centru-dreapta al premierului Michael Martin, Fianna Fail, şi Partidul Verzilor.

Astfel, coaliţia deţine în prezent 79 de locuri în camera inferioară, dintr-un total de 160 de locuri. Cu toate acestea, unii dintre ceilalţi parlamentari care au părăsit Guvernul în ultimii doi ani continuă să îl susţină prin voturi, precum şi prin deputaţi independenţi.

Având în vedere că Sinn Fein se află înaintea oricărui alt partid în sondajele de opinie, este puţin probabil ca ceilalţi aliniaţi ai Guvernului să voteze pentru a-l răsturna şi pentru a organiza alegeri anticipate, care sunt programate pentru 2025.

”Acesta este un guvern care şi-a pierdut majoritatea parlamentară şi nu reuşeşte să abordeze criza costului vieţii şi a locuinţelor”, a declarat liderul Sinn Fein, Mary Lou McDonald, al cărei partid nu a fost niciodată la guvernare în Republica Irlanda.

”Este timpul să facem loc unui guvern care va pune muncitorii şi familiile pe primul loc”, a mai subliniat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.