Franţa intră în ”alertă de atentat”, în urma unui atentat cu cuţitul la Arras, unde un profesor a fost ucis, iar două persoane au fost grav rănite, pe fondul unor temeri cu privire la o importare a conflictului dintre Israel şi Hamas, anunţă vineri seara Guvernul francez, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul francez Elisabeth Borne ”a decis să ridice postura Vigipirate la nivelul urgenţei de atentat”, anunţă Matignonul, în urma unei reuniuni pe teme de securitate la Palatul Elysée coordonată de către preşedintele francez Emmanuel Macron.

Nivelul ”urgenţă de atentat” al dispozitivului Vigipirate, care ţine de competenţa premierului, poate fi activat imediat în urma unui atentat sau dacă o grupare teroristă identificată dar nelocalizată intră în acţiune.

El permite o mobilizare excepţională de mijloace, dar şi difuzarea unor informaţii susceptibile să protejeze cetăţenii într-o situaţie de criză.

Franţa se afla până în prezent la nivelul ”securitate consolidată - risc de atentat”, care corespunde unui nivel ridicat de ameninţare teroristă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.