Principala formaţiune de opoziţie din Turcia acuză Guvernul că blochează o anchetă completă cu privire la tentativa de lovitră de stat de anul trecut, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bulent Tezcan, un purtător de cuvânt al Partidului Republican al Poporului (CHP, social-democrat), a acuzat Guvernul că se foloseşte de marcarea unui an de la puciul eşuat de la 15 iulie 2016 pentru a ”scrie o istorie fabricată”.

Ankara îl acuză pe predicatorul Fethullah Gulen, care s-a autoexilat în Statele Unite, de organizarea tentativei de locitură de stat. Predicatorul respinge aceste acuzaţii.

Anchetele cu privire la modul în care reţeaua lui Gulen ar fi infiltrat instituţii ale statului au fost obstrucţionate pentru a ascunde ”partea politică” a puciului eşuat şi a proteja actualul Guvern, a declarat Tezcan.

”Faptele trebuie să iasă la suprafaţă pentru memoria sacră a celor 250 de martiri”, a declarat Tezcan duminică pentru The Associated Press, referindu-se la persoanele care au fost ucise în timpul puciului eşuat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.