Ministrul britanic al Climei, Graham Stuart, a declarat vineri că Guvernul britanic nu le cere oamenilor să folosească mai puţină energie, la o zi după ce National Grid a avertizat că ţara s-ar putea confrunta cu întreruperi de curent planificate de trei ore în locuinţe şi companii în această iarnă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Facem planuri pentru toate eventualităţile şi publicul ar trebui să fie încrezător că avem o aprovizionare foarte puternică şi diversificată şi că am făcut toţi paşii pentru a ne asigura nevoile în această iarnă”, a spus Stuart pentru Sky News.

Întrebat dacă oamenii ar trebui să folosească mai puţină energie, Stuart a spus: ”Nu transmitem acest mesaj”.

Avertismentul National Grid privind posibilele întreruperi de curent s-a bazat pe cel mai rău scenariu, în cazul în care Marea Britanie nu poate importa electricitate din Europa şi se luptă să atragă suficiente importuri de gaz pentru a-şi alimenta energia pe bază de gaz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.