Un sistem de imigraţie bazat pe calificări va fi introdus în Marea Britanie după Brexit, a anunţat Sajid Javid, ministrul de Interne, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul sistem se va concentra „mai degrabă pe talent şi expertiză decât pe locul din care vin”, a afirmat Javid.

Sistemul – care va fi introdus treptat din 2021 – va elimina limita pentru muncitorii calificaţi precum medicii şi inginerii. O dispută între miniştri privind o propunere de un salariu minim de 30.000 de lire sterline pe an pentru a primi o viză a dus la un compromis.

Unii membri ai cabinetului au fost îngrijoraţi că aceasta limita posibilitatea companiilor de a recruta destul personal.

Însă s-a ajuns la un acord care va fi publicat miercuri dimineaţa. În plan nu va fi inclus obiectivul de a micşora nivelul migraţiei la mai puţin de 100.000 de persoane pe an.

Guvernul britanic a informat, însă, că este în continuare interesat de această ţintă.

Javid, care a declarat despre acest document că va reda controlul total Regatului Unit privind imigraţia pentru prima oară în ultimele decenii, a informat că acum angajatorii vor avea acces la persoanele cu calificările pe care şi le doresc.

„Punem în aplicare instrucţiunea clară de a prelua controlul asupra graniţelor noastre şi va exista un nou sistem care va lucra în interesul poporului britanic”, va declara Javid.

„Va un sistem de imigraţie bazat pe calificări construit în jurul talentului şi a expertizei cu care vin oamenii, în loc de locul în care vin, maximizând beneficiile imigraţiei şi demonstrând că Marea Britanie este deschisă pentru afaceri”, va afirma el.

Noul document al guvernului va accepta o recomandare din partea Comitetului de Consiliere privind Migraţia de a elimina limita din prezent de 20.700 de muncitori calificaţi care vin în Marea Britanie folosind vize „nivelul doi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.