Guvernatorul Hossein Hashemi a anunţat miercuri dimineaţă că un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibili în incinta mausoleului ayatollahului Khomeini, în vreme ce unul a fost împuşcat mortal de către forţele de securitate şi ceilalţi au fost arestaţi atât în clădirea Parlamentului, cât şi în mausoleul situat la câţiva kilometri în Teheran, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, un muncitor şi-a pierdut viaţa în atacatul de la mausoleau şi mai multe persoane au fost rănite.

Hashemi a acuzat că o grupare teroristă a organizat atentatele coordonate din Teheran.

Autorităţile iraniene nu au vorbit despre detaliile atacului din clădirea legislativului, dar presa locală susţine că un atacator înarmat s-a detonat după o luare de ostatici în Parlament.

Agenţia Tasmin a transmis că şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului de la Teheran. Nu există informaţii clare despre numărul atacatorilor care au luat cu asalt legislativul iranian, presa relatând iniţial că ar fi vorba de un singur atacator, în vreme ce un parlamentar a văzut trei atacatori înarmaţi cu arme AK-47.

Un atac armat are loc în acelaşi timp la doar câţiva kilometrii distanţă, unde doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat în mausoleul ayatollahului Khomeini.

Agenţia Fars a transmis că până la trei bărbaţi înarmaţi au început să atragă focuri de armă în mausoleul situat în partea sudică a metropolei Teheran.

Doi dintre atacatori au tras focuri de armă spre vizitatori, în vreme ce un al treilea a detonat o centură cu explozibili. 

Cele două atacuri au avut loc simultan şi par să fie coordonate, având în vedere că mausoleul este situat la câţiva kilometri de Parlament.

Ministrul Informaţiilor a confirmat că cele două atacuri au fost coordonate şi organizate de o grupare teroristă, dar autorităţile iraniene au reuşit să oprească un al treilea atac în Teheran.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.