Guvernatorul republican din Texas Greg Abbott a graţiat un fost militar, Daniel Perry, în prezent în vârstă de 37 de ani, condamnat anul trecut cu privire la uciderea prin împuşcare a unui manifestant alb Black Live Matter (BLM), Garrett Foster, în vârstă de 28 de ani, în timpul mobilizărilor ample din 2020 împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Perry, care făcea ride sharing în timpul liber, a ajuns în mijlocul unei mulţimi de manifestanţi, la Austin, capitala Texasului (sud), la 25 iulie 2020.

Avocaţii săi au pledat legitima apărare.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ei au dat asigurări că l-a împuşcat de cinci ori pe Garrett Foster, în vârstă de 28 de ani, din cadrul Forţelor Aeriene (US Air Force), pentru că acesta se apropia de vehiculul său şi ţinea îndreptată către acesta o puşcă de asalt.

Acuzarea spune că s-ar fi putut întoarce din drum, dar a provocat confruntarea cu acest manifestant - de asemenea alb.

”GRAŢIERE TOTALĂ ŞI RESTABILIREA DREPTULUI DE A PURTA ARMĂ”

Daniel Perry a fost condamnat la 7 aprilie 2023 la 25 de ani de închisoare.

Înainte ca acesta să facă apel, guvernatorul Greg Abbott a anunţat că a cerut Comisiei de Gaţieri din Texas să-i studieze dosarul.

El anunţa că vrea astfel să impună legea texană ”Stand your ground”, una dintre cele mai largi în Statele Unite în domeniul legitimei apărări, care permite unei persoane să recurgă la forţa letală dacă se consideră în pericol grav, chiar dacă există altă posibilitate de a scăpa acestui pericol.

Comisia de Graţieri a anunţat joi că, în urma unei ”examinări meticuloase” a tuturor pieselor din dosar, a ”votat în unanimitate să recomande o graţiere totală şi restabilirea dreptului de a purta armă” a condamnatului.

Guvernatorul a anunţat într-un comunicat că dă curs recomandării Comisiei şi laudă legea ”care nu poate fi anulată nici de un juriu şi nici de un procuror progresist”.

În ordinul graţieirii, Greg Abbott îl critică pe procurorul comitatului, pe care-l acuză de o ”reducere a accesului la arme de foc” şi îireproşează felul în care a instruit dosarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.