Guvernatoarea New Yorkului, Kathy Hochul, şi-a cerut vineri scuze pentru remarcile pe care le-a făcut la un eveniment filantropic evreiesc din New York, care au sugerat că Israelul are justificarea să distrugă Gaza în urma atacului Hamas din 7 octombrie şi care au devenit virale pe reţelele de socializare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă într-o zi Canada ar ataca vreodată Buffalo, îmi pare rău, prieteni, nu ar mai exista Canada a doua zi”, a spus Hochul într-o parte a discursului ei de joi, la un eveniment pentru Federaţia Evreiască Unită de Apel din New York.

"Aceasta este o reacţie firească. Ai dreptul să te aperi şi să te asiguri că nu se va mai întâmpla niciodată. Şi acesta este dreptul Israelului", a spus aceasta.

Într-o declaraţie de vineri seară, ea a spus că regretă ”folosirea unei analogii nepotrivite despre care acum îmi dau seama că ar putea fi dăunătoare membrilor comunităţii noastre” şi şi-a cerut scuze pentru ”alegerea proastă a cuvintelor”.

”Deşi am fost clar în susţinerea dreptului Israelului la autoapărare, am spus în mod repetat şi continu că cred că victimele civililor palestinieni ar trebui evitate şi că mai mult ajutor umanitar trebuie să fie adresat oamenilor din Gaza”, a adăugat guvernatoarea.

Israelul şi-a lansat ofensiva în Gaza, guvernată de Hamas, în urma atacului din 7 octombrie al grupării islamiste palestiniene asupra Israelului, care a ucis 1.200 de oameni, potrivit bilanţurilor israeliene.

Acţiunile şi loviturile militare ulterioare ale Israelului au distrus o mare parte din enclava dens populată şi au strămutat aproape toată populaţia sa.

Criza umanitară a lăsat populaţia din Gaza, de peste 2 milioane de oameni, în pragul înfometării.

Aproape 29.000 au murit în ofensiva Israelului, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut o încetare umanitară a focului, la care SUA s-au opus, spunând că aceasta va lăsa Hamas să se regrupeze.

Societatea americană a trebuit, de asemenea, să facă faţă impactului războiului. Susţinătorii drepturilor au observat o creştere a antisemitismului, islamofobiei şi părtinirii anti-arabe în SUA de la începutul războiului şi proteste care cer încetarea focului în Gaza au avut loc în multe oraşe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.