Guvernul de la Haga a anunţat vineri dimineaţă că vicepremierul Turciei, Tugrul Turkes, nu este binevenit să călătorească în Olanda, pentru a comemora alături de diaspora turcă un an de la lovitura de stat eşuată împotriva regimului preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Externe a explicat într-un comunicat că participartarea unor membri ai executivului turc este indezirabilă ”având în vedere circumstanţele din relaţiile bilaterale” dintre Turcia şi Olanda.

Militarii au încercat în noaptea de 15-16 iulie 2016 să dea jos regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Preşedintele turc i-a acuzat pe aliaţii europeni că nu şi-au exprimat destul de repede sprijinul pentru guvernarea sa de la Ankara.

Cu puţin timp înainte de alegerile generale olandeze - care s-au concentrat pe sentimentele antiimigraţioniste - autorităţile olandeze au interzis accesul în ţară pentru mai mulţi miniştri turci, care urmau să participe la mitinguri pro-Erdogan, organizate de diasporă înainte de referendumul constituţional pentru extinderea puterilor prezidenţiale din Turcia.

Ministerul de Externe explică faptul că ultima decizie este o ”consecinţă naturală” a evenimentelor din luna martie, atunci când diaspora turcă a protestat violent după anularea unui miting pro-Erdogan de la Rotterdam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.