Miniştrii britanici doresc să înfiinţeze o nouă agenţie guvernamentală, care va gestiona drepturile cetăţenilor europeni din Marea Britanie, tocmai pentru a depăşi impasul cu privire la ce instanţe îi vor proteja pe cetăţenii europeni după Brexit, scrie Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O asemenea agenţie devine o ”opţiune serioasă” pentru a găsi un compromis între Comisia Europeană şi Marea Britanie cu privire la cine ar trebui să-i protejeze pe cetăţenii europeni care vor rămâne după finalizarea Brexit-ului.

Această problemă a devenit importantă în negocieri, pentru că premierul May respinge poziţia propusă de negociatorii UE, potrivit cărora Curtea Europeană de Justiţie ar trebui să arbitreze orice dispută viitoare cu privire la drepturile cetăţenilor europeni din Marea Britanie.

Michel Barnier a spus în nenumărate rânduri că se aşteaptă ca CJUE să apere drepturile cetăţenilor europeni din Marea Britanie, precizând luna trecută că ”drepturile din acordul de retragere vor trebui să fie impuse direct şi va trebui menţinută jurisdicţia CJUE”.

Premierul May a respins vehement o asemenea propunere, explicând clar că CJUE nu va avea nicio jurisdicţie în Marea Britanie după Brexit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.