Evgheni Prigojin, şeful grupului paramilitar rus Wagner, afirmă că forţele sale vor continua să lupte în numele Moscovei, chiar dacă se vor retrage din oraşul strategic Bahmut din estul Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Luptătorii Wagner vor fi păstraţi pentru operaţiuni viitoare de interes pentru Rusia", a declarat el, citat duminică de presa rusă de stat.

Vineri, liderul Wagner a anunţat într-o înregistrare video că îşi va retrage paramilitarii din Bahmut din cauza lipsei de muniţie livrată de Moscova.

Grupul Wagner, descris adesea ca fiind armata privată a lui Vladimir Putin, a fost desfăşurat în operaţiuni militare ruseşti în diferite ţări, inclusiv în Africa.

Prigojin a cerut sâmbătă armatei ruse permisiunea de a ceda poziţiile sale din oraşul ucrainean Bahmut trupelor liderului cecen Ramzan Kadîrov, în semn de protest faţă de lipsa de muniţie. Mutarea trupelor este aşteptată să aibă loc miercuri.

Agenţia de ştiri de stat rusă TASS, citând serviciul de presă al lui Prigojin, a declarat că forţele ruse controlează aproximativ 95% din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.