Grupul francez Renault, care deţine Dacia, a oprit sâmbătă temporar producţia în câteva fabrici din Europa pentru a preveni extinderea problemelor cauzate de atacurile cibernetice, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În România, o parte a activităţii de producţie a uzinelor Dacia de la Mioveni a fost afectată de probleme ale sistemelor informatice şi mai mulţi angajaţi au fost trimişi acasă sâmbătă dimineaţă, a anunţat compania, care ia în calcul posibilitatea ca disfuncţionalităţile să fie consecinţa atacului cibernetic care a avut loc la nivel global.

Grupul a oprit sâmbătă temporar producţia în câteva uzine, inclusiv în cea din localitatea franceză Sandouville, potrivit purtătorului de cuvânt, care nu a oferit o listă cu toate unităţile afectate, informează Reuters.

Renault este prima mare companie franceză care a raportat că a fost afectată de valul de atacuri cibernetice de vineri. Celălalt mare constructor auto francez, PSA, care include brandurile Peugeot, Citroen şi DS, nu ar fi fost afectat, potrivit unui purtător de cuvânt contactat de Reuters.

Un val de atacuri cibernetice a afectat vineri zeci de ţări, părând să exploateze un defect dezvăluit în documente divulgate de la Agenţia Naţională americană pentru Securitate (NSA). Atacurile au folosit o tehnică cunoscută sub numele de ransomware, care blochează fişierele utilizatorilor cu scopul ca aceştia să plătească o sumă de bani în moneda virtuală Bitcoin.

Un cercetător în domeniul securităţii cibernetice pare că a descoperit un ”întrerupător al distrugerii” care poate împiedica propagarea ransomware-ului WannaCry - pentru moment -, care a provocat atacuri cibernetice cauzând ravagii la nivel mondial, a declarat acesta sâmbătă pentru AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.