Gruparea Statul Islamic (SI), autoarea unor multiple atentate sângeroase în Tunisia, a îndemnat la noi atacuri în această ţară, într-o înregistrare video atribuită organizaţiei jihadiste şi prezentată ca filmată în Tunisia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În înregistrare, difuzată în noaptea de marţi spre miercuri pe contul SI pe mesageria Telegram, apar bărbaţi care poartă cagule. Înregistrarea nu a putut fi autentificată imediat.

Semnată ”biroul de presă al SI în Tunisia”, această înregistrare de propagandă este prezentată ca filamtă în această ţară - un lucru rar.

Difuzarea înregistrării intervine la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş vizând poliţia, la Tunis, revendicat de SI, soldat cu doi morţi - un poliţist şi un civil.

În înregistrare, grupul de bărbaţi înarmaţi jură credinţă liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi, ”comandorul credincioşilor”.

”Soldaţii şi fiii tăi din Kairouan sunt bine”, a declarat unul dintre ei, supranumit ”Abou Omar al-Tounsi (Tunisianul)”, adersându-se lui al-Baghdadi.

Regiunea Kairouan (centru) este un fief al islamului în Tunisia.

Alt jihadist, supranumit ”Abou Khaled al-Tounsi” îndeamnă la ”semănarea terorii” în Tunisia.

După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confrintat cu o ascensiune a mişcării jihadiste, responsabilă de moartea a zeci de militari şi poliţişti, dar şi multor civili şi turişti străini.

În pofida faptului că securitatea s-a îmbunătăţit sensibil în ultimii ani, starea de urgenţă, instaurată în noiembrie 2015, a fost prelungită neîntrerupt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.