Peste 100 de zboruri au fost anulate sau amânate din cauza grevelor şi protestelor care au loc luni în Hong Kong, autorităţile avertizând că astfel de acţiuni nu vor aduce nimic bun. În proteste sunt implicaţi profesorii, angajaţii din transportul aerian, cei din finanţe şi funcţionarii publicii, sectoare importante riscând să se blocheze, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  • Din cauza grevei, este blocată activitatea pe Aeroportul Internaţional din Hong Kong, fiind afectate Hong Kong Airlines: 32 de zboruri anulate, China Airlines: 7 zboruri anulate, Cathay Pacific: peste 70 de zboruri anulate, după doar 4 aore de la  declanşarea protestului. 

De la ora locală 7:00, protestatarii au început să blocheze trenurile şi autobuzele. Protestatarii blochează plecarea trenurilor de metrou, mai multe fiind oprite în staţii timp de peste 40 de minute. Aceasta în condiţiile în care aproape cinci milioane de persoane folosesc zilnic metroul. Blocajele instituite şi pe autostrăzi şi în sistemul de transport rutier ridică la 12 milioane de persoane numărul celor afectaţi.

Din cauza blocării circulaţiei pe principalele linii de metrou, oamenii nu pot ajunge în zonele mari de birouri şi în centrul financiar, unde îşi au sediul mai multe bănci internaţionale

Camera de Comerţ Americană a anunţat că este închisă luni, din cauza unor îngrijorări legate de siguranţa publică",

REACŢIA AUTORITĂŢILOR

Liderul Kong Kongului, Carrie Lam a precizat că nu demisionează şi a solicitat încetarea violenţelor.

Ea a promis într-o conferinţă de presă că se va implica mai mult, va asculta mai mult şi va face mai mult pentru a înţelege şi răspunde solicitărilor opiniei publice.

Lam a subliniat că nu ţine de atribuţiile ei eliberarea celor reţinuţi în timpul protestelor, răspunzând astfel unei solicitări a protestatarilor.

Lam şi secretarul său financiar au anunţat că protestele au afectat economia.

Ea a avertizat că societatea devine ”nesigură şi instabilă”, iar demonstraţiile violente împing oraşul spre ”o situaţie foarte periculoasă”.

Matthew Cheung, secretar pentru administraţie, a afirmat că greva de luni, din Hong Kong ”nu va aduce nimic bun pentru Hong Kong”.

Hong Kong se confruntă cu una dintre cele mai grave crize din istoria sa recentă. Manifestaţii uriaşe au loc de la 9 iunie împotriva guvernului local în favoarea Beijingului, dar şi confruntări sporadice între contestatari radicali şi poliţişti.

Mobilizarea, care a apărut ca o respingere a unui proiect al Hong Kongului - în prezent suspendat - de autorizare a extrădărilor către China, s-a transformat, în decursul săptămânilor, într-o sfidare a autorităţilor comuniste, de o amploare fără precedent de la retrocedarea, în 1997, a acestei foste colonii britanice.

Guvernul chinez şi-a reiterat în urmă cu o săptămână susţinerea faţă de conducătoarea contestată a Executivului din Hong Kong Carrie Lam şi faţă de poliţia locală şi a îndemnat la ”restabilirea ordinii cât mai repede” în acest centru financar internaţional important.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.