Greva în curs de desfăşurare în cel mai mare port britanic de marfă, Felixstowe, va avea drept rezultat ”întreruperea gravă” a lanţului de aprovizionare, a declarat, luni, un oficial al sindicatului Unite the Union, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişcarea socială a început duminică în portul Felixstowe, în estul ţării, şi ”s-ar putea finaliza în această după-amiază (n.r. luni) dacă angajatorii vor fi de acord să ne întâlnim pentru negocieri reale”, a subliniat Robert Morton, şeful filialei de logistică a sindicatului Unite.

În caz contrar, ”lanţul de aprovizionare va suferi perturbări serioase. Aceasta este una dintre consecinţele regretabile ale unor astfel de situaţii”, a mărturisit el pentru Sky News.

Membrii Unite cer creşteri salariale ”cel puţin egale cu rata inflaţiei”, în timp ce angajatorii au propus 7%, potrivit acestuia.

”Dacă nu ne descurcăm, vor fi mai multe greve”, a avertizat el.

Inflaţia a ajuns la 10,1% pe parcursul unui an în iulie şi ar putea depăşi 13% în octombrie, cel mai înalt nivel al unei ţări G7.

Aceasta este prima grevă din 1989 în acest port, care operează aproximativ patru milioane de containere pe an.

Potrivit unei note a companiei de analiză financiară Hargreaves Lansdown emisă luni, Felixstowe ”este un motor esenţial în operaţiunile comerciale din Regatul Unit, iar o grevă de opt zile riscă să ducă la întreruperi în aprovizionarea supermarketurilor”.

Un oficial al portului Felixstowe a remarcat că managementul şi-a ajustat atitudinea, de la o creştere de 5% la 7%, plus un bonus de 500 de lire sterline plătit imediat, în timp ce Unite a rămas pe 10%, a spus el.

”Doar una dintre cele două părţi încearcă să ajungă la un acord”, a adăugat Paul Davey, director de afaceri publice al portului, la Sky News.

Această grevă este cel mai recent episod dintr-o serie de acţiuni iniţiate de sindicat pentru salarii mai bune în Regatul Unit, unde gospodăriile se confruntă cu o scădere istorică a puterii de cumpărare. Ţara a cunoscut între joi şi sâmbătă trei zile consecutive de sistări ale serviciilor care au perturbat transportul, inclusiv metroul londonez.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.