Poliţia franceză l-a reţinut marţi, în regiunea pariziană, pe Gregorian Bivolaru, alături de alte 40 de persoane, fiind dus la audieri sub acuzaţia că a îndoctrinat adeptele feminine ale organizaţiei sale, Federaţia Atman Yoga, pentru a le exploata sexual, relatează presa franceză, care menţionează că fostul lider MISA este principalul suspect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gregorian Bivolaru este deja condamnat în România pentru viol asupra unui minor şi era căutat de Interpol pentru trafic de femei, menţionează France Info.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat într-o casă din Ivry-sur-Seine. Când gurul Bivolaru a fost arestat, 26 de femei au fost luate din casa în care locuia. Ele erau ţinute "în condiţii de înghesuială şi neigienice". Mai multe dintre ele se aflau sub influenţa alcoolului, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Potrivit mărturiilor victimelor, gurul Bivolarul îşi aducea adepţii la domiciliul său din Val-de-Marne pentru "iniţieri sexuale" de yoga tantrică, care presupune trezirea spiritualităţii prin intermediul sexualităţii promiţând atingerea extazului trupului şi al minţii. Unul dintre obiectivele sale principale era de a condiţiona victimele să accepte relaţii sexuale şi le convingea s-o facă folosind tehnici de manipulare mintală.

La ampla operaţiune desfăşurată marţi de autorităţile franceze în regiunea pariziană, dar şi în alte regiuni au participat 175 de poliţişti din Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne şi Alpes-Maritimes. Operaţiunea a fost coordonată de OCRVP (Oficiul central pentru luptă împotriva violenţei asupra persoanelor). În total au fost arestaţi 41 de membri ai sectei internaţionale acuzate de numeroase abuzuri sub pretextul practicării de yoga.

Potrivit Liberation, Bivolaru făcea deja obiectul unei anchete judiciare din iulie 2023 pentru "trafic de persoane", "răpire în bandă organizată", "viol" şi "abuz de slăbiciune în bandă organizată de către membrii unei secte". La sfârşitul lunii iulie 2022, Miviludes (Misiunea interministerială de vigilenţă şi de luptă împotriva aberaţiilor sectare) a trimis un raport procurorului general după ce a fost informată de Ligue des droits de l'Homme (Liga drepturilor omului) că există 12 sesizări din partea unor foşti membri ai mişcării MISA, potrivit unei surse judiciare.

Gregorian Bivolaru, adept al teoriei conspiraţiei şi fondator al controversatei secte MISA (Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut), a fost condamnat în lipsă în 2013 de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie din România la şase ani de închisoare. El este acuzat de pedofilie şi trafic de persoane, acuzaţii pe care le neagă. El a fost plasat în România pe lista "celor mai căutate persoane".

Potrivit unor surse citate de presa franceză, mişcarea MISA a devenit Atman când s-a extins în afara României. Bivolaru preda tantra yoga cu scopul de a "condiţiona victimele să accepte relaţii sexuale prin tehnici de manipulare mintală menite să elimine orice noţiune de consimţământ". Această sectă a încurajat victimele de sex feminin "să accepte relaţii sexuale cu liderul grupului" şi/sau "să se dedice unor practici pornografice contra cost în Franţa şi în străinătate".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.