Premierul Alexis Tsipras a remaniat vineri seară executivul elen, în vederea accelerării implementării reformelor cerute de creditorii internaţionali. De asemenea, prim-ministrul grec încearcă să crească în sondaje în ciuda reformelor extrem de nepopulare în rândul alegătorilor şi a protestelor numeroase, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tsipras a sugerat că va implementa reformele fiscale cerute de creditorii internaţionali de la UE şi FMI. În acest sens, Euclid Tsakalotos şi-a păstrat poziţia la conducerea ministerului de Finanţe. Tsakalotos este un negociator cheie al Atenei în relaţie cu creditorii internaţionali din UE şi FMI.

Premierul l-a numit pe Dimitri Liakos la conducerea ministerului responsabil cu implementarea programului de reforme cerute de creditorii internaţionali. Anterior, Liakos a condus biroul economic al executivului elen.

Liderul elen l-a înlocuit pe ministrul Energiei, Panos Skourletis, tocmai pentru a-i împăca pe creditorii internaţionali, după ce demnitarul s-a opus public privatizării. În schimb, ministrul Economiei, George Stathakis, a preluat controlul asupra ministerului Energiei.

Stergios Pitsiorlas, liderul agenţiei elene de privatizare, a fost numit în poziţia de viceministru al Dezvoltării. 

Grecia vrea să finalizeze curând implementarea unui pachet de reforme în domeniul fiscal şi în cel al muncii, tocmai pentru a se califica pentru un nou program de scutire a datoriilor externe şi de cumpărare a obligaţiunilor de la Banca Centrală Europeană. 

Un asemenea program este crucial pentru ca statul elen să-şi recapete accesul pe piaţa obligaţiunilor începând cu 2018.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.