Purtarea obligatorie a măşti de protecţie împotriva covid-19 în spaţiile închise este suspendată în Grecia - începând de miercuri - în contextul în care vara este vârful veniturilor în industria turismului, de care această ţară depinde economic, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu excepţa transportului în comun - metrou, tramvai, autobuz - a azilurilor de bătrâni şi spitalelor, purtarea măştii de protecţie împotriva covid-19 nu mai este obligatorie - în bănci sau în serviciile publice.

În şcoli, elevii sunt obligaţi să poarte mască doar la examenele de la sfârşitul anului.

Cu privire la vapoare nu s-a luat nicio decizie până în prezent, însă autorităţile recomandă purtarea măştii atunci când este aglomerat.

Ministrul grec al Sănătăţii Thanos Plevris anunţa, la jumătatea lui mai, suspendarea măsurilor de luptă împotriva pandemiei covid-19, în vederea unei deschideri a sectorului turistic, dar mai ales din cauza ”datelor epidemiologice şi recomandărilor experţilor”.

El anunţă că toate măsurile de luptă împotriva pandemiei urmează să fie reexaminate la 1 septembrie, după sezonul estival.

În ultimele săptămâni, numărul morţilor din cauza variantelor covid-19 din Grecia a scăzut în mod treptat.

Marţi, Grecia a înregstrat 5.080 de îmbolnăviri, iar bilanţul total, de la începutul pandemiei, în februarie 2020, a crescut la 3.453.229.

Grecia, o ţară cu 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat în total 29.800 de morţi din cauza covid-19.

Peste zece morţi sunt înregistrate - în continuare - zilnic.

În lupta împotriva pandemiei covid-19, Guvernul conservator grec a impus măsuri stricte timp de doi ani, de la carantină la o vaccinare aproape obligatorie a populaţiei, în vederea evitării unei prăbuşiri a serviciilor spitaliceşti elene, în mod tradiţional slabe.

Economia greacă depinde de turism, care reprezintă aproape un sfert din PIB-ul ţării.

Atena a început, încă din februarie, să relaxeze dispozitivul anticovid, suspendând testarea de depistare obligatorie a călătorilor din străinătate, care deţin un certificat de vaccinare european. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.