Grecia va demola 3.200 de clădiri construite ilegal după ce acestea au blocat potenţiale căi de salvare a oamenilor prinşi în incendiul de vegetaţie care a ucis zeci de persoane, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a declarat că Grecia nu trebuie să mai permită construirea ilegală, lucru care a fost comun în ultimii zeci de ani din cauza birocraţiei şi corupţiei. El a adăugat că demolarea clădirilor ilegale va începe imediat în regiunea Attica, acolo unde se află şi capitala, Atena.

„Haosul construirii ilegale, care ameninţă vieţile umane, nu mai poate fi tolerat”, a afirmat Tsipras într-un discurs ţinut în oraşul Lavrio.

Construcţiile ilegale sunt comune în Grecia acolo unde au chiar şi un nume: „afthereta”, însemnând clădiri construite „arbitrar”.

Tsipras a declarat că oricine se află în procesul construirii unei clădiri fără autorizaţie  va fi obligat să renunţe.

Dezastrul a avut şi consecinţe politice. Şeful departamentului de protecţie civilă şi-a dat demisia luni, la o zi după ce guvernul a înlocuit şefii poliţiei şi pompierilor.

De asemenea, ministrul Protecţiei Civile, Nikos Toskas, şi-a dat demisia vineri după ce a declarat că au existat mai multe erori în felul în abordarea autorităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.