Cel puţin optsprezece persoane, aproape toate femei, au murit şi alte aproximativ treizeci au dispărut după ce două bărci cu migranţi s-au scufundat, joi, în Grecia, a anunţat paza de coastă elenă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de supravieţuitori, blocaţi la poalele unei stânci de pe insula Kythira, au trebuit să fie ridicaţi cu un troliu de către salvatori, în timp ce alţii încercau cu disperare să se agaţe de stânci.

La Praga, unde participă la summitul comunităţii politice europene, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a deplâns ”pierderea tragică de vieţi omeneşti” şi a făcut apel la ”cooperare într-un mod mult mai substanţial” pentru a evita aceste tragedii.

Trebuie să ”eradicăm complet contrabandiştii care atacă oameni nevinovaţi, oameni disperaţi” care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană cu ambarcaţiuni care nu sunt în stare de navigabilitate, a mai spus el.

Potrivit unui bilanţ iniţial, cadavrele a 16 femei şi al unui băiat de 15 ani aparent de origine africană au fost recuperate din estul insulei Lesbos, învecinată cu coasta Turciei din Marea Egee, după scufundarea bărcii, a declarat un purtător de cuvânt al pazei de coastă, Nikos Kokkalas, pentru ERT.

Trupul unui bărbat adult a fost recuperat joi după-amiază de scafandrii de la agenţia europeană a poliţiei de frontieră şi a pazei de coastă (Frontex), bilanţul morţilor crescând astfel la 18 persoane, potrivit pazei de coastă care continuă căutările pe mare.

Zece femei au fost salvate, dar douăsprezece persoane sunt date dispărute, a adăugat el.

Aproximativ 40 de persoane se aflau la bordul ambarcaţiunii la momentul tragediei care a avut loc la primele ore ale zilei.

Cu câteva ore mai devreme, autorităţile au dat dispărute aproximativ 95 de persoane, după scufundarea unei alte ambarcaţiuni, de data aceasta în largul insulei Kythira, lângă peninsula Peloponez.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.