Compania Alphabet Inc. le-a transmis un mesaj direct angajaţilor care ar putea să călătorească în străinătate şi sunt vizaţi de interdicţiile de intrare în ţară anunţate de preşedintele Donald Trump, cerându-le să se întoarcă imediat în Statele Unite. Administraţia Trump a semnat un ordin executiv prin care interzice temporar intrarea cetăţenilor din şapte ţări musulmane în SUA, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este dureros să vedem în mod personal impactul pe care-l are acest ordin executiv asupra colegilor noştri. Întotdeauna ne-am exprimat public perspectiva noastră asupra imigraţiei şi vom continua să facem asta”, se arată într-un memo intern semnat de directorul executiv al Google, Sundar Pichai.

Potrivit acestui memo intern, până la 100 de angajaţi ai companiei sunt afectaţi în mod direct de interdicţia de intrare în Statele Unite impusă de preşedintele Donald Trump asupra cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane, precum Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

Aceste comentarii ilustrează un clivaj din ce în ce mai adânc între administraţia miliardarului republican şi giganţii din tehnologie, care se bazează de multe ori pe angajaţi imigranţi şi au militat în ultimii ani pentru slăbirea restricţiilor de imigraţie în Statele Unite.

După semnarea ordinului executiv, mai mulţi posesori de vize sau ”cărţi verzi” au fost opriţi din a se îmbarca în aeronave cu destinaţia SUA, iar mai multe persoane au fost reţinute ilegal la aterizare pe aeroporturile din America. Ulterior, mai multe companii aeriene au anunţat că aceste interdicţii nu se impun şi pasagerilor care deţin vize de rezidenţă permanentă.

”Suntem îngrijoraţi de impactul pe care îl are acest ordin executiv şi de orice propunere care ar putea să impună restricţii pentru angajaţii şi familiile Google, ori ar crea bariere petru marile talente care vin în SUA”, a declarat un purtător de cuvânt al Google.

Unii angajaţi ai companiei au încercat să se întoarcă în ţară cât mai repede după semnarea ordinului executiv de către preşedintele Donald Trump. Compania le-a cerut acestor angajaţi să ceară ajutor din partea echipei de securitate, călătorie şi imigraţie din Google.

Gigantul tehnologic nu a confirmat dacă angajaţii săi au fost reţinuţi ilegal pe aeroporturile din SUA. 

Un angajat era în vacanţă în Noua Zeelandă şi s-a grăbit să se întoarcă în Statele Unite înainte de semnarea ordinului executiv de către administraţia Trump.

”Îi sfătuim pe clienţii noştri din cele şapte ţări care au vize de rezidenţă permanentă sau orice alt timp de viză H-1B să nu călătorească în afara Statelor Unite”, a declarat un partener al firmei de avocatură specializară în imigraţie Benach Collopy LLP.

Şi alte companii din tehnologie sunt în situaţii similare.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, s-a arătat îngrijorat de ultimele restricţii de imigraţie impuse de Donald Trump.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.