Grupul Sinopec, gigantul chinez de petrol şi gaze, a suspendat discuţiile referitoare la o investiţie de jumătate de miliard de dolari la o uzină chimică în Rusia, au declarat surse pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia celei mai mari companii de rafinare a petrolului din Asia subliniază riscurile pe care le pot implica în China sancţiunile occidentale impuse Rusiei.

Beijingul şi-a exprimat în mod repetat opoziţia faţă de sancţiuni, insistând că va menţine schimburile economice şi comerciale normale cu Rusia. De asemenea, a refuzat să condamne acţiunile Moscovei în Ucraina sau să le califice drept invazie.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cu toate acestea, guvernul pare că se teme că sancţiunile pot afecta companiile chineze. De aceea, se pare că Beijingul ar fi îndemnat companiile chineze să fie precaute în ceea ce priveşte investiţiile în Rusia, al doilea furnizor de petrol şi al treilea furnizor de gaze al Chinei.

De când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu o lună, cei trei giganţi energetici de stat ai Chinei - Sinopec, China National Petroleum Corp şi China National Offshore Oil Corp (CNOOC) - au început să evalueze impactul sancţiunilor asupra investiţiilor în valoare de mai multe miliarde de dolari în Rusia, potrivit unor surse în cunoştinţă de cauză.

Companiile vor urma cu rigiditate politica externă a Beijingului în această criză, a spus un director al unei companii petroliere de stat. Totodată, companiile chineze nu pot lua iniţiative în privinţa investiţiilor noi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.