Germania vrea să trimită soldaţi în Afganistan pentru evacuarea ultimilor germani, dar şi a afganilor ameninţaţi în ţara cucerită de talibani, relatează AFP, citând surse parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cancelarul Angela Merkel va cere un mandat deputaţilor pentru a desfăşura "câteva sute de soldaţi" pentru această evacuare.

Potrivit proiectului, un pod aerian va fi instaurat pentru a permite evacuarea a 2.000 de afgani care au lucrat pentru nemţi "în special femei ameninţate, angajaţi pentru drepturile omului şi alţi activişti din ONG-uri".

Consiliul de Miniştri va adopta miercuri acest proiect, iar după consultări cu SUA, Guvernul de la Berlin vrea o evacuare până la 31 august.

O parte a personalului ambasadei Germaniei de la Kabul urmează să fie evacuată spre Doha cu avioane americane, iar o echipă de 80 de persoane va rămâne în capitala afgană pentru a organiza evacuarea altor germani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.