Germania va restricţiona controlul străin asupra comunităţii musulmane, conform lui Markus Kerber, secretar de Stat în Ministerul de interne, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am văzut cum forţe străine le-au dictat musulmanilor germani cum să îşi practice religia pentru prea mult timp. Şi pentru că locuiesc aici, le vom oferi de acum înainte mai multă susţinere pentru a-şi întări încrederea în sine”, a declarat Kerber.

„Dorim să existe mai multe formate de discuţii pentru musulmanii germani. Ministerul va încuraja în mod activ musulmanii germani să coordoneze o dezbatere privind un Islam german”, a adăugat el.

Conform lui Kerber, dezbaterea va avea loc în cadrul Islamkonferenez, un „forum pentru dialog” privind relaţia dintre Islam şi stat, înfiinţat de Kerber.

În ceea ce priveşte afirmaţiile ministrului de Interne, Horst Seehofer, care a declarat că Islamul „nu îşi are locul în Germania”, Kerber a declarat: „Dacă e să existe un Islam care să aparţină Germaniei, musulmanii germani trebuie să îl definească drept „Islamul german.”

„Vrem să ajutăm musulmanii din Germania să îşi găsească propria religiozitate. Acest lucru s-ar putea să nu fie pe placul Ankarei şi ar putea duce la conflicte. Dar nu vom ceda”, a precizat Kerber. Comentariile sale vin înaintea unei vizite de stat a preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.