Germania speră la obţinerea unui consens în cadrul summitului UE în ceea ce priveşte prelungirea cu şase luni a sancţiunilor economice impuse Rusiei pentru anexarea din urmă cu doi ani a peninsulei Crimeea şi finaţarea insurgenţei pro-ruse din estul Ucrainei. De asemenea, Hollande şi Merkel şi-au exprimat susţinerea pentru propunerea de prelugire a sancţiunilor împotriva Moscovei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un demnitar german a explicat că nu se aşteaptă ca statele europene să implementeze noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru campania de bombardamente din Siria.

Reprezentanţii UE urmează să se întâlnească joi la Consiliul European.

François Hollande şi Angela Merkel au aprobat în urmă cu o zi prelungirea sancţiunilor impuse Rusiei în dosarul ucrainean, din cauza lipsei de progres în implementarea acordurilor de la Minsk.

"Este necesar să continuăm să aplicăm acordurile de la Minsk, iar atunci când nu sunt implementate noi trebuie să continuăm sistemul sancţiunilor", a declarat Francois Hollande.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.