Miniştrii de Externe ai ţărilor angajate în căutarea unei soluţii la războiul civil din Libia urmează să se reunească din nou, la jumătatea lui martie, a anunţat şeful diplomaţiei germane Heiko Maas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul în vederea unui armistiţiu de la Conferinţa Internaţională de la Berlin, de la 19 ianuarie, a rămas literă moartă, iar beligeranţii şi aliaţii lor respectivi continuă să trimită combatanţi şi armament în Libia.

Cu scopul de a da o şansă procesului de pace, este esenţial ca reprezentanţi ai premierului Guvernului de Unitate Naţională (GNA) Fayez al-Serraj, recunoscut internaţional, cu sediul la Tripoli, şi ai mareşalului Khalifa haftar, cel mai puternic om în estul Libiei, să se întâlnească ”în zilele următoare”, a îndemnat duminică pe postul ZDF ministrul german de Externe Heiko Maas.

Beligeranţii au convenit la Berlin o asemenea reuniune miercurea trecută, sub egida ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.